Het Johnny Cash Project tracht het voortleven van Johnny Cash samen met zijn vele fans te verbeelden door middel van een crowdsource project

The Johnny Cash Project

Voor de videoclip van het nummer Ain’t No Grave tekenden fans van over de hele wereld frames. Al deze frames bij elkaar vormen de videoclip. Met een vaste toolset krijgt men de mogelijkheid een frame uit te clip in te vullen met eigen creatieve ideeën om zo bij te dragen aan de nagedachtenis van Johnny Cash.

Op hun website kunt u de individuele frames die zijn gemaakt bekijken en zien hoe ze getekend zijn. Ook is er nog de mogelijkheid bij te dragen aan het project. De videoclip is niet statisch en verandert constant door de nieuwe frames. Iedereen die heeft bijgedragen wordt genoemd in de credits op de website. 

Bekijk hier een clip over de mensen die bijgedragen hebben aan het project.

De videoclip van het Nederlandse duo C-Mon & Kypski voor het nummer More is Less is ook een crowdsource project, bekijk de clip hier.

Ain't No Grave
Het nummer Ain’t No Grave van het album American VI: Ain’t No Grave van Johnny Cash, is de laatste studio-opname die hij heeft gemaakt voor zijn dood. Het album draait om thema’s als sterfelijkheid, wederopstanding en het eeuwige leven.
 
Johnny Cash - The Man in Black


De muziek van Johnny Cash (1932-2003) is een mix van country, rock-’n-roll en folk. Daarnaast heeft hij ook gospelalbums gemaakt. Door zijn leven heen had Johnny Cash vele hits. Een van de laatste hits die hij bij leven had, was zijn cover van Hurt van Nine Inch Nails.

Johnny Cash overleed in 2003 aan de gevolgen van diabetes op 71-jarige leeftijd. Vier maanden daarvoor was zijn vrouw June Carter overleden, die hem tijdens zijn leven van zijn drugsverslaving had afgeholpen en hem bekeerde tot een fundamentalistisch christen. Samen hadden ze een hit met het nummer Ring of Fire. De film Walk the Line (James Mangold, 2005) gaat over het leven van Johnny Cash.