zomergasten met hans teeuwen

Hans Teeuwen (Budel, 1967): cabaretier, zanger, acteur en de eerste zomergast van 2013.

zomergasten uitzending met hans teeuwen niet meer beschikbaar

 Helaas was de uitzending van hans teeuwen 10 dagen on demand beschikbaar en is het niet meer mogelijk om de uitzending te zien. Dit in verband met de rechten van de fragmenten.

hans teeuwen heeft er zin in

 • Op de toneelschool in Eindhoven ontdekte hij de kracht van zijn komisch talent. Hij maakte zijn solodebuut als cabaretier in 1994 met de show Hard en Zielig. Teeuwen werd al snel bekend door de absurde conferences en controversiële humor waarmee hij het publiek choqueerde en in verwarring bracht. Na vijf grote shows kondigde Teeuwen in 2005 aan even te stoppen met cabaret. Hij keerde terug in de theaters als zanger van bekende Amerikaanse jazz-nummers. Met zijn band The Painkillers nam hij in 2009 een CD op met eigen werk: How It Aches. Ondertussen maakte hij carrière als cabaretier in Engeland waar zijn shows met groot enthousiasme werden ontvangen. In 2011 stond Teeuwen na zeven jaar weer in de Nederlandse theaters met Spiksplinter. De ruim 80.000 kaarten voor die show waren binnen één dag uitverkocht.

  wat doet hans teeuwen?

  poelmo, slaaf van het zuiden

 • Volgens columnist en radiomaker Theodor Holman geven onderstaande sketches een goed beeld van zijn goede vriend Hans Teeuwen. (De Groene Amsterdammer #27/28, 2013)

  ‘Watching his shows is unlike any other stand- up experience: one minute you are hysterical, the next, you want to hide behind your chair. (...) Hans Teeuwen has all the best tunes.’

  The Guardian, 8 augustus 2008.

  Ruim 3,5 miljoen keer werd op YouTube het fragment uit Bimbo’s en boerka’s bekeken waarin De Meiden van Halal de cabaretier op een pijnbank legden om hem het vuur aan de schenen te leggen over het vermeende kwetsende karakter van zijn optredens. Game, set, match Teeuwen.

  ‘Als ik een rapportcijfer zou moeten geven voor Spiksplinter, zou dit een -8 zijn. Nog nooit zo’n slechte voorstelling gezien, werkelijk tenenkrommend, gewoon verotte slecht.’

  Dvd-review van ‘Linkinparkfan’ uit IJsselstein op bol.com

  x-factor

  Landelijk bekend werd Hans Teeuwen toen hij in 1991 met Roland Smeenk (1957- 1992) het cabaretfestival Cameretten won. Zangeres/cabaretière Mylou Frencken werd tweede en kreeg de persoonlijkheidsprijs. ‘Ze waren ongrijpbaar en best eng. Constant spot en dreiging, er kwam geen normaal woord uit. Hans had echt de X- factor. Bij de workshops die we kregen ter voorbereiding bleek meteen dat zij ver boven de rest uitstaken. Mijn latere man, de overleden Bert Klunder, gaf ook van die workshops. Hij had mij verzekerd: “Wat daar allemaal voorbij komt... je gaat lachend winnen.” Mooi niet. Na Cameretten hebben we nog verschillende keren met de drie finalisten opgetreden als pakket. Bleken het heel aardige jongens. Hun allerlaatste optreden heb ik ook gezien, omdat ik die avond op dezelfde bijeenkomst schnabbelde. De ochtend erna hoorden we eerst dat Hans bij een verkeersongeluk was omgekomen.
  Even later werd weer gebeld: niet Hans maar Roland bleek overleden. Bizar. Ik ben benieuwd hoe het met Hans gaat, al zul je daar wel nooit echt achter komen.’

  Hans Teeuwen is de zesde grappenmaker bij Zomergasten. Van hen trok Youp van ’t Hek de meeste kijkers. Freek de Jonge is nooit zomergast geweest. Wel was hij in 1996 gastheer.

  ondertussen in budel

  Hoe hoog is de Zomergasten-koorts in Teeuwens geboorteplaats? Shirley Vogelaar van Scholten Slijterij blijkt nog niet op de hoogte. ‘We zijn hier met zijn vieren, maar niemand wist het. Ik denk wel dat veel Bulanders zullen kijken.’ Ook bij Bakkerij Rooymans weet men van niets, zegt Cindy Teeuwen. ‘Nee, geen familie. In Budel is ook een bakkerij Teeuwen, dat is wel familie. Niemand heb ik heb er over gehoord. Ik vind hem grappig, maar blijf er niet voor thuis.’ Keurslager Vonken laat weten ‘dat degene die hier over gaat er niet is.’ Dat is bij Eet & drinkgelegenheid De Brasser Jurgen van Riet. ’Het leeft hier niet erg, maar hij is ook al een tijdje weg. De 28ste zei u? Ik zet het in de agenda. Misschien kunnen we hier Zomergasten kijken met een hapje en drankje.’