jim taihuttu

De tweede Zomergast, Jim Taihuttu (Venlo, 1981) is filmregisseur, dj en mede-oprichter van het reclame- en filmproductie bureau Habbekrats.

Deze aflevering is niet meer te bekijken in verband met de rechten. De derde aflevering met Jim Taihuttu was 10 dagen lang (tot 6 augustus) on demand te bekijken zijn op deze pagina.

Als kind was hij nauwelijks van de televisie weg te slaan. Dit heeft al op jonge leeftijd de basis gelegd voor zijn grote belangstelling voor film.

In 2004 richtte hij met de gebroeders Victor en Julius Ponten het reclame- en filmproductiebureau Habbekrats op. Sinds de oprichting van het bedrijf maakt hij naam als regisseur van videoclips voor onder andere de rapformatie Flinke Namen.

In 2011 kreeg hij de kans om zijn eerste lange speelfilm te realiseren: de roadmovie Rabat. De film werd zeer goed ontvangen. Hoofdrolspeler Nasrdin Dchar kreeg een Gouden Kalf voor Beste Acteur 2011. Vorig jaar ontving Taihuttu met de succesvolle misdaadfilm Wolf een Gouden Kalf voor Beste Regie.

Behalve als regisseur heeft Taihuttu ook naam gemaakt als lid (Jimmy Aasgier) van het internationaal opererende dj-collectief Yellow Claw . Sinds hun oprichting in 2010 stromen de uitnodigingen binnen voor grote internationale dancefestivals en de beroemde clubs in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Ondertussen werkt hij aan een nieuw filmscript.

Jim Taihuttu is 27 juli te gast in Zomergasten. Vanaf 20.15 uur op Nederland 2.