L'Orfeo

L'Orfeo

De opera L'Orfeo van Claudio Monteverdi, op een libretto van Alessandro Striggio is gebaseerd op de mythe van Orpheus en Eurydice.

In 1998 werd deze opera door het Collegium Vocale Gent wereldwijd opgevoerd, onder leiding van René Jacobs. In het fragment zien we de Proloog, waarna de verpersoonlijking van de muziek, Musica, zich vrij door de ruimte beweegt. De vrouw van Verhofstadt, Dominique Verkinderen, is sopraan bij Collegium Vocale Gent. (RTBF-Sonuma archive images La Monnaie 1998)

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Afl.: Guy Verhofstadt. Guy Verhofstadt (Dendermonde, 1953) is fractievoorzitter van de Open VLD (Open Vlaamse Liberalen en Democraten) in het Europees Parlement. Van 1999 tot 2008 leidde hij als premier van België drie kabinetten en een interim kabinet. Al tijdens zijn rechtenstudie in Gent raakte Verhofstadt betrokken bij de Vlaamse liberale Partij voor Vrijheid en Vooruitgang, de voorganger van de huidige VLD. In 1982 werd Verhofstadt voorzitter van de PVV. Zijn ideeën kon hij uitwerken als minister van Begroting van 1986 tot 1988 in de regering-Martens VI en de regering-Martens VII. In totaal schreef Verhofstadt vier burgermanifesten. De eerste twee vormden de basis van de omvorming van de PVV tot de Vlaams Liberaal Democraten (VLD). Verhofstadt kreeg tal van nationale en internationale onderscheidingen. Hij is auteur van verschillende boeken, zoals A New Age of Empires (2009) en De weg uit de crisis (2009). Elke Zomergastenavond wordt besloten met een keuzefilm die speciaal door de Zomergasten is geselecteerd. Presentatie: Jelle Brandt Corstius.

advertentie