Born in the USSR; 14 Up

Sergei Miroshnichenko

Born in the USSR; 14 Up

Sergei Miroshnichenko

Het fragment van 14 Up: Born in the USSR van Sergei Miroshnichenko is onderdeel van een documentaireserie die een tiental jongeren op hun zevende portretteert, in het jaar 1991. Zeven jaar later, als de kinderen van toen pubers van veertien zijn, worden ze weer opgezocht. Inmiddels is de voormalige Sovjet-Unie uiteengevallen.

Het fragment toont het jongetje Andrej, dat toen hij zeven was nog in een weeshuis in Siberië zat. Later werd hij geadopteerd door een Amerikaans gezin, dat het schattige jongetje gezien had in de eerste documentaire uit de serie, Age 7 in the USSR. De afloop van deze adoptie is minder rooskleurig. Als hij na jarenlange procedures uiteindelijk is verhuisd naar Amerika, blijkt dat zijn adoptiemoeder hem toch niet wil. Zij laat ook niet toe dat er voor de vervolgdocumentaire bij hen thuis gefilmd wordt.

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.

advertentie