Marlene - Maximillian Schell

Indies 1984

Marlene - Maximillian Schell

Indies 1984

Marlene Dietrich in een documentaire van Maximillian Schell. Dietrich liet zich op 82-jarige leeftijd interviewen door collega-acteur Maximilian Schell, maar ze stond erop dat ze niet gefilm zou worden. Wat je ziet zijn archiefbeelden van Dietrich en veel stukken uit haar films, het interview is alleen audio. Alle afspraken - zo moet de helft van het interview in het Duits afgenomen worden, en de helft in het Engels - zijn precies vastgelegd in een contract, waar Dietrich gedurende het gesprek regelmatig naar verwijst.

In het fragment vraagt Schell haar naar de stomme films die ze maakte voor Der Blaue Engel (1930) van Josef Sternberg, de eerste Duitse geluidsfilm, die ze zelf als het begin van haar carrière aanmerkt. En ze verwijst natuurlijk naar de afspraken in het contract over de film. Een mooi kat-en-muisspel tussen interviewer en geïnterviewde.

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.

advertentie