De Deense Detective

Luistercrimi door het Rosa Ensemble

De Deense Detective is een live uitgevoerd muzikaal hoorspel in 22 delen van het Rosa Ensemble. Een 'whodunnit' waarin een Zweedse zangeres vermoord wordt in Amsterdam. Een Deense agent van Europol komt de Amsterdamse politiegelederen versterken. Het complete eerste seizoen staat online. Het tweede seizoen zal op deze plaats vanaf begin 2019 verschijnen.

De aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2018 vormt het decor voor deze ‘radio-noire serie’. Als de Zweedse favoriet Liv Ljunggren tijdens haar promotietour dood wordt gevonden in Amsterdam, maken de autoriteiten zich vooral zorgen over het imago van de stad. Maar de internationale roddelpers is al gearriveerd en de wildste complottheorieën doen de ronde. Een Deense agent van Europol komt de Amsterdamse politiegelederen versterken. We volgende de twee inspecteurs en hun Deense collega in hun recherchewerk, waarbij niemand wordt ontzien en iedereen verdacht is.

Rosa Ensemble – Florian de Backere (script/spel), Daniel Cross (percussie/spel), Floris van Bergeijk (compositie/toetsen/spel) en Peter Jessen (productie/bas/spel).

advertentie