Villa VPRO

o.a. Het landschap van criminele motorclubs

Villa VPRO

o.a. Het landschap van criminele motorclubs

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Politievakbond ACP over opleidingsstop

vanaf 00:03:02

De Nederlandse politie voert een opleidingsstop in voor 2000 politie-agenten. Gerrit van de Kamp van de Politievakbond ACP vindt het verwerpelijk en stelt dat het ook helemaal niet kan op deze korte termijn.

Metropolis Pakistan

vanaf 00:06:52

Geen tranen, maar testosteron en tranen. Metropolis Radio gaat deze week op zoek naar echte mannen. Vandaag zijn we in Pakistan waar mannen samenkomen om muziek te maken. een bijdrage van Wilma van der Maten.

Motorclubs en Holleerder

vanaf 00:13:18

Nederland is een nieuwe motorbende rijker. Deze club van motorliefhebbers trekt de aandacht vanwege betrokkenheid van kopstukken uit de onderwereld. De Telegraaf weet te melden dat Willem Holleerder tot een van de oprichters van No Surrender behoort. Misdaadverslaggever en journalist Marian Husken volgt de wereld van criminele motorbendes op de voet.

Fred Stroobants

vanaf 00:34:45

Zonder Italie gaat Europa ten onder aan lethargie. Die dodelijke saaiheid is in Italie door de kiezer afgestraft. Grote winnaar is Beppe Grillo wiens politieke comedia dell' arte de ideale uitlaatklep bleek voor een publiek dat geen brood meer ziet in de Europese bezuinigingspolitiek. Het Europese icoon Mario Monti haalde nauwelijks nog de kiesdrempel. Ook de stemmen voor de linkse kandidaat Bersani zijn de bevestiging van een Europese tendens dat kiezers van linkse politici verwachten dat ze in Europa iets meer te bieden hebben dan alleen maar bezuinigen.

Klinkende Munt

vanaf 00:40:10

In economiepanel het belangrijkste financieel-en economisch nieuws. De Italiaanse verkiezingsuitslagen houden beurzen flink bezig. De Eurozone wordt met het nieuwste drempel of valkuil geconfrontreerd naar economisch herstel. In Nederland zijn het vooral de woningmarkt, Rabobank en het juridisch naspel die de krantekoppen domineren. Aan tafel schuiven onze panelgasten: Marianne Tijssen, Five Degrees en oud-ABN-topvrouw en voorzitter van Vastgoed Belang en oud-Commissaris van de Koningin in Gelderland Jan Kamminga(VVD).

advertentie