Villa VPRO

o.a. Schone gascentrale ligt stil, wekelijks nieuwe designerdrugs op de markt

Villa VPRO

o.a. Schone gascentrale ligt stil, wekelijks nieuwe designerdrugs op de markt

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Daan van der Gouwe

vanaf 00:03:39

Iedere week komt er minsten een nieuwe soort drugs op de markt. Deze zogenaamde designer drugs worden gemaakt als alternatief voor xtc, speed of cocaine, maar hebben wel hetzelfde effect. In Europa is er weinig regelgeving, maar hoe zit dat in Nederland? Daan van der Gouwe van het Trimbos Instituut heeft het antwoord.

Metropolis Radio: overspel in Servië

vanaf 00:09:12

Wie denkt dat het vooral mannen zijn die vreemdgaan, heeft het mis. In Servië nemen vrouwen het heft in eigen handen. Metropoliscorrespondent Mitra Nazar duikt met drie jongedames de kroeg in.

Schone gascentrale ligt stil

vanaf 00:15:21

De Enecogen-centrale in de Rotterdamse haven is Nederlands schoonste gascentrale. Vorig jaar werd de meer dan 650 miljoen kostende centrale in gebruik genomen, maar afgelopen jaar wordt hij nauwelijks gebruikt. Kolen en groenestroom uit Duitsland zijn namelijk een stuk goedkoper. Minister Kamp van Economische Zaken ziet geen mogelijkheid om de centrale alsnog in gebruik te nemen. GroenLinks Europarlementariër Bas Eickhout reageert.

Eurobureau

vanaf 00:33:56

Wekelijks bespreekt Europawatcher Fred Stroobants de actualiteit uit Brussel en Straatsburg. Vandaag ontleed hij de

Economiepanel Klinkende Munt

vanaf 00:41:01

Paul Jekkers (Bond Voor Post Personeel) en Hans de Geus (RTL) praten over de moeizame pogingen om tot een sociaal akkoord te komen, de problemen van PostNL en de aansprakelijkheid van bestuurders.

advertentie