Villa VPRO

o.a. 'Ranglijsten scholen en docenten missen doel', Zuid-Koreaanse kernbom

Villa VPRO

o.a. 'Ranglijsten scholen en docenten missen doel', Zuid-Koreaanse kernbom

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Zuid-Koreaanse kernbom?

vanaf 00:02:44

Terwijl de spanningen oplopen tussen de twee Korea’s en de dreigementen heen en weer vliegen, flirten de Zuid-Koreanen met de gedachte van een eigen kernbom.  Want alleen maar vertrouwen op de Amerikanen is maar een enge gedachte , vindt een groeiende groep invloedrijke Zuid-Koreaanse zakenmensen en intellectuelen. Met Boudewijn Walraven, hoogleraar Koreaanse Taal en Cultuur en verbonden aan de universiteit van Seoul, praten we over de groeiende onrust op het Koreaanse Schiereiland.

Metropolis Radio: Verstandelijk gehandicapten in Indonesië

vanaf 00:09:06

In Jakarta lijkt het alsof kinderen met het Down Syndroom daar niet voorkomen, want op straat zie je ze nooit. Toch zijn ze er wel degelijk, maar niemand weet hoeveel…… Een bijdrage van Wilma van der Maten.

'Ranglijsten scholen en docenten missen doel'

vanaf 00:15:04

Ouders moeten geen vergaande conclusies verbinden aan CITO-toetsen en andere manieren om leerkrachten en scholen te evalueren, Er zijn belangrijker zaken die gewogen moeten worden. Bovendien zijn het momentopnames. Dat vindt. Fred van Leeuwen, Secretaris-Generaal van Education International, de lerarenbond die samen met de OESO een conferentie organiseert met als thema de kwaliteit van het leraarvak.

Cultuur: Armando

vanaf 00:35:11

Anton de Goede over Armando-expositie.

Juridisch panel Schuld en Boete

vanaf 00:40:55

In ons juridisch panel schuiven journalist Frank Kuitenbrouwer en de advocaten Nienke Swart en Theo Hiddema. Aan bod komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van strafrecht en veiligheid.

advertentie