Het Spoor

De Talkshows 2

Het Spoor

De Talkshows 2

De Talkshows 2
20-05-1985
Tweede aflevering van een driedelige serie over de huidige dertien praatprogramma's op de Nederlandse publieke televisie.
Tineke en Jan, Koos en Sonja, Ad en Adriaan, Hans en Henk, Karel, Wim, Ivo.
Iedere dag één of twee praatprogramma’s op televisie. Sommige zijn het gesprek van de dag en iedereen heeft er een mening over. Emanciperend en taboedoorbrekend of pretentieloos babbelamusement? En hoe lang duurt het nog totdat de ene helft van Nederland de andere zit te interviewen?
Spoorverslaggevers kijken achter de schermen van de talkshows.
Met in deze aflevering aandacht voor en fragmenten uit de talkshows 'Hier is... Adriaan van Dis' en 'De ver van mijn bed show'.
Interviews met de televisiepresentatoren Adriaan van Dis, Koos Postema, Jan Lenferink, Wim Neijman, Karel van de Graaf en Han van der Meer, met mediadeskundige Jan Bierhoff, musicus Harrie Jekkers en tevens schrijver van het boek 'Tejo' dat door zijn optreden bij 'Sonja op Zaterdag' populair werd, schrijver Frans Lopulalan over zijn optreden in de talkshow van Han van der Meer. Bevat voorts een column van schrijfster Coot van Doesburgh, een interview met medewerkers van Stichting Korrelatie over de nazorg na televisie-uitzendingen en een overzicht van de resultaten van een kijk- en luisteronderzoek naar talkshows.
Samenstelling: Kiki Amsberg, Cees Grimbergen, Lida Iburg, Jacqueline Maris, Kees Slager en Ingeborg van Teeseling.

Documentatie in VPRO archief