Villa VPRO

o.a. Nederlandse radicalen onder de radar

Villa VPRO

o.a. Nederlandse radicalen onder de radar

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Allard Bruinshoofd van Rabobank

vanaf 00:01:50

In Spanje en Italië is onrust ontstaan na de bekendmaking van het reddingsplan voor Cyprus. Ook de kleine Cypriotische spaarders moeten meebetalen aan dat reddingsplan. De Spanjaarden en Italianen vrezen dat hun geld bij een nieuwe reddingsactie ook niet veilig meer is. Gevreesd wordt voor een bankrun. Econoom Allard Bruinshoofd, hoofd Internationaal Onderzoek bij de Rabobank.

Metropolis Indonesië

vanaf 00:07:21

Onbetwist, de mooiste glimlach vind je in Indonesië. Maar het lachen vergaat je als je het gebit vaak ziet, een voortand die ontbreekt of rijen kiezen die er niet meer zijn. Dat komt omdat de meeste arme Indonesiers niet naar een echte tandarts gaan, maar naar de Toekang Giegie die zch zonder enige opleiding tandarts mag noemen.Een bijdrage van Wilma van der Maten.

Omar Ramadan

vanaf 00:13:19

In de jaren na de moord op Theo van Gogh stond de strijd tegen het islamitische radicalisme hoog op de agenda. De afgelopen jaren leek het goed te gaan en waren er minder preventieprojecten en een verminderde alertheid. Nu blijkt dat veel Nederlandse jihadisten meevechten aan de kant van de rebellen in Syrie. Omar Ramadan is directeur en senior adviseur bij RadarAdvies, en adviseert (semi-)overheden bij de aanpak van radicalisme.

Gerard Spong

vanaf 00:35:36

De auteur Daan Heerma van Voss zal in een literair tribunaal in de Singelkerk te Amsterdam terechtstaan wegens zijn roman De Vergeting. Mr. Gerard Spong zal in dit tribunaal optreden als openbare aanklager. De schrijver die in zijn roman zijn gelijknamig hoofdpersonage zijn ziel aan de duivel laat verkopen, zal samen met zijn advocaat en redacteur Suzanne Holtzer van De Bezige Bij de degens kruisen met de openbare aanklager die zelf als ‘advocaat van de duivel." Wij spreken de bekende Nederlandse strafpleiter Spong in de Villa.

Schuld & Boete

vanaf 00:42:27

Zojuist is de Limburgse vastgoedfraudezaak voor onbepaalde tijd opgeschort. Advocaat Theo Hiddema beschuldigt de rechtbank van partijdigheid. Volgens hem spelen het OM en de rechtbank onder een hoedje.De 18-jarige zwakbegaafde Ciazio heeft vijf dagen vast gezeten. Zijn moeder mocht hem zelfs geen schone kleren brengen. Dit en meer in het Juridisch panel Schuld en Boete met rechtbankverslaggever Merel van Leeuwen, emeritus hoogleraar Anton van Kalmthout en strafrechtadvocaat Marnix van der Werf.

advertentie