Villa VPRO

o.a. De Chinese wedergeboorte van het onoverwinnelijke moederland

Villa VPRO

o.a. De Chinese wedergeboorte van het onoverwinnelijke moederland

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Gaat Gazprom Cyprus redden?

vanaf 00:02:51

  Nu een Europese reddingsplan voor Cyprus verder weg lijkt, komt  Plan B steeds meer om de hoek kijken. De afgelopen dagen gonsde op het eiland rond dat Rusland de bankensector gaat redden als Brussel het niet lukt, en nu blijken het meer dan geruchten te zijn. Europees Energiebeleid-analist Sijbren de Jong van het het Haagse Centrum voor Strategische Studies.  

Metropolis Radio: tandartspraktijken in Brazilie

vanaf 00:08:20

Vandaag gaan we naar Brazilië, koploper als het gaat om esthetische tandheelkunde. En daar komen ook veel buitenlanders op af. In het plaatsje Taubaté, tussen Sao Paulo en Rio, specialiseert een tandartskliniek zich in zogenaamd tandartstoerisme.Een bijdrage van Katy Sheriff.

De Chinese wedergeboorte van het onoverwinnelijke moederland

vanaf 00:13:31

De nieuwe partijleider, opperbevelhebber en president van China heet Xi Jinping. Hij heeft een “Droom” voor elke Chinees: Vast werk, huis ,sociale voorzieningen en natuurlijk een auto. Hij zei dit allemaal op de slotdag van het jaarlijkse Nationale Volkscongres waar bijna 3000 parlementariers bijeenkomen om hun leiders te kiezen en over duizenden voorstellen te beslissen. Wij gaan deze belangrijke bijeenkomst proberen te duiden met Henk Schulten Nordholt, Sinoloog en ondernemer in China.

Inteelt bij Oermensen

vanaf 00:35:02

Ook de prehistorische mens pleegde inteelt. Dat lijkt althans een gat in een 100.000 jaar oude in China gevonden schedel van een oermens te vertellen, vertelt wetenschapsredacteur Frederique Melman. Amerikaans en Chinese onderzoekers schrijven er deze week over in het vakblad PLoS ONE.

Buitenlandpanel

vanaf 00:38:59

In ons buitenlandpanel staan we stil bij de nieuwe rol van Turkije, de oorlog in Syrie en het eerste officiele bezoek van de Amerikaanse president Obama. Te gast zijn VPRO-journalist en Amerika-deskundige Chris Kijne en publiciste en Arabiste Petra Stienen.

advertentie