Villa VPRO

o.a. Monument te koop, Elco Brinkman

Villa VPRO

o.a. Monument te koop, Elco Brinkman

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

hubert smeets over Poeten vs Medvedev

vanaf 00:02:42

Het Kremlin heeft in felle bewoordingen gereageerd op het EU-reddingsplan voor Cyprus.  Premier Medvedev spreekt van diefstal van Russische spaarders en president Poetin wil  dat zijn regering opnieuw  gaat onderhandelen met Cyprus over  herstructurering van een Russische lening. Oud-Ruslandcorrespondent Hubert Smeets vertelt naar wie we moeten luisteren.

metropolis: beveiligers in Italie

vanaf 00:08:18

Deze week gaat het in Metropolis over gevaarlijke beroepen. Vandaag geldbewakers in Italië. Een bijdrage van Angelo van Schaik.

Brinkman over CDA en Bouw

vanaf 00:13:44

CDA-senator Elco Brinkman komt onder meer vertellen waarom we het belang van de bouwsector niet mogen overschatten.

De Trompenburgh te koop

vanaf 00:34:12

89 objecten uit de periode 1959-1965 worden voorgedragen voor de status van rijksmonument, maar intussen worden er ook rijksmonumenten (34 objecten uit eerdere perioden) verkocht. Waaronder De Trompenburgh, een geweldig buiten uit de 17e eeuw in 's-Graveland. Anton de Goede bezocht het gebouw met schrijver Bert Natter die er een boek over schreef.

Schuld en boete

vanaf 00:40:38

Vandaag in het panel: Marian Husken, Jeroen Recourt en, voor het eerst, Lucy Oldenburg. Met hen hebben we het over de bezuinigingen op het gevangeniswezen, de wet herziening ten nadele en het voornemen van staatssecretaris Fred Teeven om paspoorten van Nederlandse Jihadstrijders in te nemen.