VPROJazzLive

VPROJazzLive

VPROJazzLive: concertopnames van nieuwe jazz en impro en alle crossovers die ertoe doen, de nieuwste cd’s, from all over the world, en zeker ook uit Nederland.
>>> Volg ons ook op Facebook!
In VPROjazzLive op donderdag 28 februari: Radio Fraanje uit de Roode Bioscoop! Pianist Harmen Fraanje ontvangt elke maand een muzikale kompaan met wie hij samenspeelt, improviseert en met wie we praten over inspiratiebronnen, voorbeelden en die ook altijd een paar leuke platen of cd's meeneemt uit eigen kollektie. En dat doen we meestal op de derde woensdag van de maand in het intieme en sfeervolle theater aan het Haarlemmerplein in Amsterdam, de Roode Bioscoop. is trouwens ook echt een bioscoop geweest - met films die socialistisch van snit waren, als tegenhanger van de witte bioscoop waar katholiek deugdelijke films werden vertoond. Woensdag 20 februari had Harmen een drummer te gast, en wat voor een: Martijn Vink. Drummer van Anouk, vroeger van The Ploctones, van het kwartet van Tineke Postma, hij speelde samen met internationale musici - te veel om op te noemen. De volgende opname van Radio Fraanje uit de Roode Bioscoop is over drie weken al, op 20 maart 2013. Dan is rietblazer Michael Moore te gast. -----------------------------------------------------
Er staan tienduizend bloemenknoppen zijn uitgekomenze willen niet langer blijven liggenze groeien uiteen, weg van de grondVorige week vrijdag overleed op 53-jarige leeftijd de van oorsprong Turkse muzikant, saz-speler en bandleider Behsat Üvez. Nog pas op 9 februari werd in het Bimhuis de nieuwste CD gepresenteerd van de groep die hij 12 jaar geleden oprichtte met rietblazer Steven Kamperman, Baraná. Hij kon daar zelf niet meer bij zijn. Het presentatieconcert van die nieuwe CD, Elektro Shaman, zenden we uit op woensdag 27 maart, opgedragen aan de man die in de Volkskrant geheel terecht een van de grote inspiratoren van de Nederlandse wereldmuziek in het afgelopen decennium werd genoemd. Behsat Ûvez. Aan het begin van VPROJazzLive op donderdag 28 februari twee tracks van de nieuwe CD Elektro Shaman: Kosuk en Asian Garden.

advertentie