Villa VPRO

o.a. Laat stille minderheden niet met rust!

Villa VPRO

o.a. Laat stille minderheden niet met rust!

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Verdachten grensrechter niet bekend

vanaf 00:02:33

Metropolis radio: echte Italiaanse mannen wonen bij mama

vanaf 00:09:11

Keklik Yucel over paralelle samenleving

vanaf 00:14:37

Het integratiebeleid is gedoemd te mislukken zolang er complete bevolkingsgroepen buiten de samenleving blijven bestaan. Dat zei Keklik Yucel van de PvdA Tweede Kamerfractie gisteren in een debat met minister Asscher.Deze zogenaamde ‘stille groepen' bestaan ondermeer uit Turken, Somaliërs, Molukkers, Hindoestanen en Chinezen.Ze legt uit waarom we hen niet aan de zijlijn mogen laten staan.

Het parlement, het spel en de knikkers

vanaf 00:35:17

Het regent schriftelijke en mondelingen vragen van kamerleden. En soms kun je net zo goed het ministerie om informatie bellen. Toch zijn al die vragen ook erg handig om het een minister flink lastig te maken. SP-kamerlid Ronald van Raak in Het parlement, Het spel en de knikkers, gemaakt door Klaas den Tek.

Het Vragenuurtje

vanaf 00:39:20

In ons politiek panel zijn te gast: de parlementair journalisten Aukje van Roessel (De Groene Amsterdammer), Ria Cats (Het Financieele Dagblad) en CU-kamerlid Carola Schouten. Over de CPB-cijfers natuurlijk. Wordt het niet tijd dat het kabinet het regeerakkoord gaat openbreken? Of dat het kabinet zijn houding gaat aanpassen bij heikele thema's als het sociaal leenstelsel en de toekomst van de FYRA? PVV-er Barry Madlener diende gisteren een motie in tegen premier Rutte. De Kamer werd gisteravond nog opgetrommeld om over de motie te stemmen. Er waren toen slechts 18 Kamerleden aanwezig en daarom moest het vanochtend opnieuw. Is dit een gevalletje kamertjepesten?