De Burcht van Berlage en de vakbondsgeschiedenis

ovt 25 september 2011

De Burcht van Berlage en de vakbondsgeschiedenis

ovt 25 september 2011

Live vanuit de Burcht van Berlage in Amsterdam t.g.v. de viering van de invoering van de 8-urige werkdag 100 jaar geleden en de heropening van de Burcht na restauratie.
Gasten:
Marien van der Heiden, auteur van het boek ‘De Burcht van Berlage. Van Bondsgebouw tot Vakbondsmuseum’
PVDA-politicus en oud-vakbondsbestuurder Ruud Vreeman
Lex Heerma van Voss, historicus en gepromoveerd op de achturendag.
Adriaan van Veldhuizen, werkzaam aan een onderzoeksproject ‘Naar een cultuurgeschiedenis van de SDAP’ bij de Universiteit van Leiden.
De column van de journalist en oud-nieuwslezer Philip Freriks.

Dit fragment is onderdeel van

OVT

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v.: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. -De column van de journalist en oud-nieuwslezer Philip Freriks. 11.25 het Spoor terug: De affaire Oss. Naar aanleiding van het uitkomen van de film De Bende van Oss, een tweeluik over het ware verhaal. Deel 2: Nadat de gewone criminelen in 1935 zijn uitgeschakeld, richt de speciale eenheid van de marechaussee zich op andere misstanden waar de plaatselijke elite bij is betrokken. Dat is niet de bedoeling. De minister van justitie grijpt in en het wordt een landelijke rel. Samenstelling: Paul van der Gaag.