Sparen

ovt 4 september 2011

Sparen

ovt 4 september 2011

Deze week deed Christen Unie leider Arie Slob een oproep om met behulp van de overheid onze kooplustige levensstijl te versoberen.
Een gesprek over de aloude spreekwoordelijke Hollandse spaarzaamheid en zuinigheid met geldhistoricus Gerard Borst van het Geldmuseum in Utrecht en bezig met een proefschrift over de besparingen van de gewone arbeidsman in Nederland, 1850-1940 en met oud Robeco topman Jaap van Duijn en auteur van het onlangs verschenen boek 'De Schuldenberg. Hoe de wereldwijde schuldenlast ons allemaal gaat raken'.

Dit fragment is onderdeel van

OVT

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v.: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. 10.05-11.00: De column van de journalist en oud-nieuwslezer Philip Freriks. 11.00-12.00: 11.25 Het Spoor terug: Fanny Schoonheyt (1961). Een portret van Fanny Schoonheyt, de enige Nederlandse vrouw die met de wapens in de hand heeft deelgenomen aan de Spaanse Burgeroorlog. Over haar verschijnt nu de biografie 'Fanny Schoonheyt. Een Nederlands meisje strijdt in de Spaanse Burgeroorlog' van Yvonne Scholten die in 1986 dit programma over haar maakte.