OVT

o.a. ‘Brother, Where Art Thou’: Ray en Dave Davies (The Kinks); Gouden Jaren: Remco Campert leest

OVT

o.a. ‘Brother, Where Art Thou’: Ray en Dave Davies (The Kinks); Gouden Jaren: Remco Campert leest

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v.: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. 10.04-11.00: Brother, Where Art Thou. Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 7: Ray en Dave Davies (The Kinks). Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek. 11.04-12.00: 11.05 De Gouden jaren, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 7: Remco Campert leest: Het leven is verrukkulluk. 11.15 Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl. 7: Wenen en Johan Strauss. Samenstelling: Karin Jusek en Jacqueline Maris.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Radio Londen

vanaf 00:03:49

44 Jaar geleden op 14 augustus 1967 vond de allerlaatste uitzending van Radio Londen, ook wel Big L genoemd, plaats. Een parade van beroemdheden nam afscheid, waaronder niet alleen Cliff Richard, maar ook Dusty Springfield, Cat Stevens, Mick Jagger, en vele, vele andere grote sterren uit die tijd. Allemaal ter gelegenheid van het verdwijnen van een piratenstation dat nauwelijks drie jaar bestaan heeft. Tom Mulder, vroeger als DJ ook bekend onder de naam Klaas Vaak, over Radio Londen.

Brother, Where Art Thou: Ray en Dave Davies (The Kinks)

vanaf 00:13:17

‘Brother, Where Art Thou’ Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 7: Ray en Dave Davies (The Kinks) Gasten: Rob van Scheers, Alan Gascoine, Henk Tas en Fred Sleutelaar Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek

Gouden Jaren: Remco Campert leest: ‘Het leven is verrukkulluk’

vanaf 01:04:31

‘De Gouden jaren’, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 7: Remco Campert leest: ‘Het leven is verrukkulluk’ Komend najaar staat Remko Kampurt’s Het Leven is Verrukkulluk centraal in de campagne Nederland Leest van 2011. Wim Noordhoek sprak de schrijver in 1995 in het programma De Avonden.

Ongehoord: Wenen en Johan Strauss

vanaf 01:16:29

Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl 7: Wenen en Johan Strauss Samenstelling; Karin Jusek en Jacqueline Maris