Plots

# 6. Burgerzaken

Plots

# 6. Burgerzaken

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Burgerzaken. Speciale aflevering op één lokatie in verschillende delen van het land, met verhalen van mensen op een kruispunt in hun leven, wachtend in de rij op de saaiste plek ter wereld: loket burgerzaken.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Intro

vanaf 00:00:00

HOOGEZAND SAPPEMEER - Als de burger niet naar het loket kan komen, komt het loket wel naar de burger toe. Een verhaal van Chris Bajema, over de moeite die het kost om identiteitskaarten te voorzien aan mensen die er niet op zitten te wachten.

AKTE 1: Het been

vanaf 00:04:29

HAREN - Een oudere dame moet bewijzen dat haar zoon niet meer bij haar in huis woont. Dit gegeven vormt de aanleiding voor een pittig gesprek over samenwonen, het dragen van broeken, de straf van God en een ziek been. Een verhaal van Chris Bajema.

AKTE 2: Streepjescode

vanaf 00:08:48

DEVENTER - Veel mensen komen naar het stadsdeelkantoor voor een nieuwe ID-kaart, maar sommigen komen daar wel verdacht vaak voor. Een verhaal van Joost Wilgenhof.

AKTE 3: De motor

vanaf 00:12:20

HOOGEZAND SAPPEMEER - Het is niet altijd makkelijk om je aan de regels te houden. Vooral als je 19 jaar oud bent en de verleidingen onweerstaanbaar groot zijn. Een verhaal door Chris Bajema.

AKTE 4: Somaliër

vanaf 00:16:22

ROTTERDAM - De wachtenden in Rotterdam komen uit alle windstreken en veel ervan zijn het Nederlands nauwelijks machtig. Des te opvallender is de verschijning van een zwarte man met een zwaar Rotterdams accent, die vertelt over zijn leven als Somalische vluchteling in Nederland. Een verhaal van Laura Stek.

AKTE 5: Venezuela

vanaf 00:20:40

LINGEWAARD - Een meisje met helder groene ogen laat een foto zien van haar geliefde. Ze kan niet wachten tot ze naar hem toe kan, eindelijk weg uit Nederland. Zelfs haar horloge staat nog op Venezolaanse tijd. Een verhaal van Esma Linnemann.

AKTE 6: Toneelstuk

vanaf 00:23:07

LINGEWAARD - Een trouwambtenaar uit Arnhem vertelt over de paren die ze in de afgelopen negen jaar in de echt heeft verbonden. De opkomst van internetdaten maakt haar werk er niet eenvoudiger op. Een verhaal van Esma Linnemann.

AKTE 7: De Poolse vrouw

vanaf 00:25:42

HOOGEZAND SAPPEMEER - Een kort verhaal over liefde op het tweede gezicht van Chris Bajema.

AKTE 8: Kočka

vanaf 00:27:55

ROTTERDAM - De lange grijze man staat met een donker Tjechisch meisje en een pasgeboren baby bij het loket. De man is zeer openhartig over de relatie met zijn ruim veertig jaar jongere vriendin. Zo openhartig dat het gesprek bijzonder ongemakkelijker wordt. Een verhaal van Laura Stek.

AKTE 9: Vogeltje

vanaf 00:34:45

HOOGEZAND SAPPEMEER - Het kost 41 euro extra als je vergeten bent om je rijbewijs op tijd te verlengen. Maar de vrouw die de boete moet betalen heeft grotere zorgen aan haar hoofd. Een verhaal van Chris Bajema.

advertentie