Poetry International (#2)

Poetry International (#2)

Live vanuit Rotterdam: Dichter L.K. Holt werd geboren in Melbourne, Australië. Gedichten begon ze te schrijven via de beeldende kunst, omdat ze meer controle had over woorden dan over verf, klei en potloden. Haar gedichten, waarin vogels, natuur en historische personages prominent figureren, lezen als kleine sculpturen van taferelen en taal. L.K. Holt schuift aan bij De Avonden, samen met haar vertalers Erik Bindervoet & Robert-Jan Henkes.
Daarna: K. Satchidanandan is een dichter uit de Indiase deelstaat Kerala, in het zuiden van het land. Zijn loopbaan omspant inmiddels meer dan een halve eeuw. Een klein deel daarvan wordt belicht in De Avonden. Verder: Sascha Aurora Akhtar werd geboren in Pakistan in 1976 en Marije Langelaar in 1978 in Nederland. Langelaar is behalve dichter ook nog beeldend kunstenaar en Akhtar betrekt graag foto’s, film en dans bij haar voordrachten. Een gesprek met de twee over de verschillen en overeenkomsten in hun werk en over de vraag of generaties eigenlijk wel bestaan.

Dit fragment is onderdeel van

De Avonden

Rechtstreeks verslag van de 43ste editie van Poetry International, het jaarlijkse poëziefestival dat van 12 tot en met 17 juni in Rotterdam wordt gehouden. Gesprekken met dichters over hun werk, poëzievoordrachten en ruim aandacht voor de C. Buddingh-prijs, de prijs voor het beste poëziedebuut. Presentatie: Jeroen van Kan, Catherine van Campen.

advertentie