Plots

# 2. Mijn ware ik

Plots

# 2. Mijn ware ik

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Vandaag: Mijn ware ik. met o.a. verhalen over kale mannen die lijden aan een fantoomkapsel en een medicijn waardoor je verandert in een betere versie van jezelf. Wonderlijke ware verhalen over mensen die ontsnappen aan zichzelf, die een deel van zichzelf kwijtraken of die -tegen beter weten in- aan anderen tonen wie ze werkelijk zijn. Special guest: Paulien Cornelisse.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Intro

vanaf 00:00:00

Jaap Molenaar ontdekt dat de overgang van werken in de bouw naar zijn droombaan erg zwaar is. Dat heeft alles te maken met wie hij werkelijk is en wie niet. Een verhaal van Chris Bajema.

AKTE 1. De perfecte moeder

vanaf 00:04:02

Zeventig jaar lang was Vera dezelfde persoon, maar onder invloed van het medicijn prednison begint ze te veranderen. Daardoor is ze niet zichzelf als de zwartste dag van haar leven aanbreekt. Een verhaal van Jair Stein.

AKTE 2. Spiegelbeeld

vanaf 00:14:57

Een van de fijne dingen van drugs is dat je even weg kunt van jezelf. Maar wat als je jezelf niet meer terug kunt vinden tegen de tijd dat je weer nuchter bent? Een kort verhaal van Stefan ten Teije.

entr’acte Kaal/harig

vanaf 00:16:29

Over de verwarring die ontstaat als je nieuwe uiterlijk niet meer past bij je oude zelfbeeld. Een impressie van Katinka Baehr.

AKTE 3. Niet goed gelukt

vanaf 00:18:11

Een nieuw leven beginnen als een ander mens is niet eenvoudig. Vooral als je oude identiteit, via de manier waarop je praat, doorlekt in je nieuwe ik. Cabaretier en columniste Paulien Cornelisse over mannentaal, vrouwentaal en transseksuelentaal.

AKTE 4. Mijn vriendin

vanaf 00:24:13

Wie je bent wordt voor een deel bepaald door hoe anderen je zien. Tenzij anderen je precies zien zoals je jezelf ziet, ook al ben je anders dan de anderen. Een kort verhaal over een volwassen vriendschap tussen twee kinderen, gemaakt door Maartje Duin.

AKTE 5. Please recognize me

vanaf 00:27:16

Judika is smoorverliefd als ze besluit haar ware ik te tonen aan haar nieuwe vriend. Ze wil hem verrassen met een serie kostuums die moeten tonen wie ze werkelijk is. Het enige waar ze geen rekening mee houdt is hoe haar vriend op de onthulling zal reageren. Een verhaal van Richtje Reinsma en Jennifer Pettersson.

AKTE 6. Roza/Elise

vanaf 00:38:58

Roza ondergaat een onzichtbare metamorfose: ze besluit een nieuwe naam te nemen en heeft hoge verwachtingen van haar nieuwe identiteit. Dubbelportret van één meisje, gemaakt door Stef Visjager.

advertentie