OVT

o.a. Congo, Hoezo armoede? Het pauperparadijs

OVT

o.a. Congo, Hoezo armoede? Het pauperparadijs

DNA-onderzoek; Congo; Column Nelleke Noordervliet; Hoezo armoede? Het Pauperparadijs; Historische boeken en games; Het Spoor terug: Koepelgevangenis Breda, dl. 2

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Geschiedenis DNA onderzoek

vanaf 00:05:57

Afgelopen week werd na 13 jaar onderzoek een verdachte van de moord op Marianne Vaatstra opgepakt. Het resultaat van een grootschalig DNA-onderzoek. Wetenschapssocioloog en auteur van het boek ‘Dragers van de waarheid – Twintig jaar forensisch DNA-onderzoek in Nederland’ Victor Toom, over de vraag wanneer DNA onderzoek werd toegepast in Nederland en wat het ons heeft opgeleverd.

Geschiedenis van het DNA onderzoek

vanaf 00:07:57

Congo

vanaf 00:14:08

Oorlog in Congo. Deze week braken er weer gevechten uit tussen rebellen en het regeringsleger in en nabij de stad Goma in het oosten van Democratische Republiek Congo. Een gesprek met Lieve Joris, auteur van diverse boeken over Congo, over de geschiedenis van Congo.

Congo

vanaf 00:16:08

Column Nelleke Noordervliet

vanaf 00:34:00

De column van de schrijfster Nelleke Noordervliet

Column Nelleke Noordervliet

vanaf 00:36:00

Hoezo armoede: Het Pauperparadijs

vanaf 00:37:43

In het kader van de themaweek van de publieke omroep Hoezo Armoede? Een gesprek met Suzanna Jansen, auteur van de bestseller Het Pauperparadijs, over armoede, standsverschil, rijkdom, vroeger en nu. En met Mick Matthys, auteur van het boek ‘Doorzetters. Een onderzoek naar de betekenis van de arbeidersafkomst voor de levensloop en loopbaan van universitair afgestudeerden’.

Hoezo armoede: Het Pauperparadijs

vanaf 00:39:43

Recensies historische boeken en games

vanaf 01:02:29

Recensies van historische boeken en games met Hans Renders en Guido van Eijck

Recensies historische boeken en games

vanaf 01:04:29

Het Spoor terug: Koepelgevangenis Breda dl. 2

vanaf 01:23:33

Het Spoor terug: 'Niets blijft ongezien' Slot van een tweeluik over de Koepelgevangenis in Breda, die 125 jaar geleden door de architect Johan Metzelaar werd gebouwd. Het idee achter de Koepel was dat de architectuur de gedetineerden zou disciplineren omdat ze zich in de ronde ruimte constant bekeken zouden voelen. Een mooi ideaal, maar met beperkte uitwerking. Een verslag van heden en verleden over ontsnappingen, oorlogsmisdadigers en gummiknuppels. Samenstelling: Laura Stek

Het Spoor Terug: Koepelgevangenis Breda dl.2

vanaf 01:25:34