Argos

Geactualiseerde herhalingen van Argos

Argos

Geactualiseerde herhalingen van Argos

Zomeruitzending van VPRO a/d Amstel, met herhalingen van drie uitzendingen van 'Argos' die de VPRO uitzond in 1997, aangevuld met actueel materiaal:
1. 'Een moordenaar op vrije voeten' van 14-03-1997 over de veroordeelde moordenaar G. die in Nederland vrij rondloopt.
Aangevuld met een telefonisch vraaggesprek met PvdA-Kamerlid Van Oven over de actuele stand van zaken met betrekking tot het rechtshulpverdrag tussen Nederland en Suriname, de kwestie-Bouterse [de mogelijke arrestatie van de Surinaamse oud-legerleider Bouterse door de Nederlandse justitie i.v.m.
de handel in cocaïne] en de rol van het CRI.
2. 'Technolease: het onderzoek van de Tweede Kamer' van 06-06-1997 over de belastingconstructie van Philips, Fokker en de Rabobank. Aangevuld met een reactie van EU-commissaris Van Miert in het televisieprogramma 'Buitenhof' en een telefonisch vraaggesprek met Tweede Kamerlid Mohamed Rabbae van GroenLinks over de Kamervragen die hij heeft gesteld n.a.v. de uitzending van 'Argos' en het onderzoek dat EU-commissaris Van Miert heeft gestart.
3. Reportage uit 'Srebrenica' van 29-11-1996 over de moslim-vluchtelingen die tijdens de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië na de val van Srebrenica naar Tuzla zijn getrokken en de geringe hulp voor deze groep vanuit Nederland.
Aangevuld met een vraaggesprek met Kees van Es van SPAPO en secretaris Sluijter van Nederlandse ambassade in Sarajevo over de actualiteit van de reportage en het feit dat er ondanks de hulpverlening door Nederland nog steeds veel vluchtelingen onder het bestaansminimum leven. Ook gaan zij in op de ontwrichte gezinnen, de woningnood en de toestand in Maglaj.