De Avonden

o.a. Cornelis van de Berg, Gary Lucas, Herman Stevens, Rindern Kromhout

De Avonden

o.a. Cornelis van de Berg, Gary Lucas, Herman Stevens, Rindern Kromhout

In het boek 'Gloriejaren' kampen alle personages met dromen die te groot zijn voor de werkelijkheid. Een meisje beklimt de Fuji-vulkaan en reist haar grote liefde achterna in Amerika. Een jongen breekt zijn studie af om een boek van duizenden pagina's te schrijven. Een ander neemt zich voor de hele Kralingse Plas vol te plassen, elke dag een beetje, want hij wil zijn stempel op de wereld zetten. Maarten Westerveen spreekt met Herman Stevens n.a.v. zijn nieuwe boek over de houdbaarheid van vriendschappen, ambities en dromen. Verder o.a. een reportage over de tentoonstelling 'Sehnsucht. Een onstilbaar verlangen', samengesteld door schrijver Oscar van den Boogaard, te zien in Kasteel van Gaasbeek in België.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Cornelis van den berg

vanaf 00:11:57

Kees was iemand die ooit nog echt iemand zou worden. Iemand met een toekomst. Het loopt allemaal anders. Als zijn mentor ook nog komt te overlijden besluit Kees een radicale keus te maken. Maarten Westerveen sprak met schrijver Cornelis van den Berg over zijn romandebuut Dromers.

Gary lucas

vanaf 00:34:41

Jeff Buckley, de legendarische en vroeg gestorven Amerikaanse singer/songwriter, had zijn bejubelde album Grace niet zonder gitarist Gary Lucas kunnen maken. Lucas schreef het titelnummer van het album van Buckley. Lucas speelt al sinds de jaren '70 met de grootste artiesten. Afgelopen zondag speelde hij samen met het Metropole Orkest een ode aan Jeff Buckley. Botte Jellema bezocht het concert en sprak na afloop met Gary Lucas.

Herman Stevens

vanaf 01:17:12

In het boek Gloriejaren kampen alle personages met dromen die te groot zijn voor de werkelijkheid. Een meisje beklimt de Fuji-vulkaan en reist haar grote liefde achterna in Amerika. Een jongen breekt zijn studie af om een boek van duizenden pagina’s te schrijven. Een ander neemt zich voor de hele Kralingse Plas vol te plassen, elke dag een beetje, want hij wil zijn stempel op de wereld zetten. Maarten Westerveen sprak met Herman Stevens n.a.v. zijn nieuwe boek over de houdbaarheid van vriendschappen, ambities en dromen.

Rindert Kromhout

vanaf 01:43:04

‘Het gaat, in politiek Den Haag en dus in de verkiezingscampagnes, vooral over geld,’ schreef kinderboekenschrijver Rindert Kromhout vorige week in een ingezonden brief aan de Volkskrant. ‘Of het niet wat meer - of zelfs beter - over kunst en cultuur zou mogen gaan.’ Volgens Kromhout, bekend van het bekroonde jeugdboek 'Soldaten huilen niet', is cultuur essentieel in deze tijden. Anton de Goede spreekt met Rindert Kromhout n.a.v. zijn opiniestuk over de komende verkiezingen, politieke keuzes en het belang van de verbeelding.

advertentie