De Avonden

o.a. Waiting for Miss Monroe, C(h)oeurs, Tim Enthoven

De Avonden

o.a. Waiting for Miss Monroe, C(h)oeurs, Tim Enthoven

Aandacht voor de opera 'Waiting for Miss Monroe', een opdracht van De Nederlandse Opera, en in coproductie met het Holland Festival 2012. In 1962 stierf Marilyn Monroe. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van deze gedenkwaardige gebeurtenis wijdt Robin de Raaff zijn tweede opera aan dit idool van de vijftiger en vroege zestiger jaren. Ze wordt omringd door haar demonen, engelen en helden, totdat zij, die eerder uit angst dan laksheid steevast te laat kwam, te vroeg zou sterven. Verder o.a. de wekelijkse kroniek van Arnon Grunberg en een column van Wim Noordhoek waarin hij verslag doet van een tentoonstelling of expositie. Presentatie: Catherine van Campen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Waiting for Miss Monroe

vanaf 00:27:54

In 1962 stierf Marilyn Monroe. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van deze gedenkwaardige gebeurtenis wijdt Robin de Raaff zijn tweede opera Waiting for Miss Monroe, aan dit idool van de vijftiger en vroege zestiger jaren. Ze wordt omringd door haar demonen, engelen en helden, totdat zij, die eerder uit angst dan laksheid steevast te laat kwam, te vroeg zou sterven. Op het Holland Festival is Waiting for Miss Monroe in première gegaan. Catherine van Campen spreekt over de operavoorstelling met regisseur Lotte de Beer.

C(h)oeurs

vanaf 01:16:03

Het Holland Festival opent met de dansvoorstelling C(h)oeurs. In deze tijden waarin het nationalisme weer de kop opsteekt in Europa, zet de Belgische choreograaf en regisseur Alain Platel een grootschalig project op de planken om de ‘gevaarlijke schoonheid’ van de massa te onderzoeken. Het 150-koppige koor en orkest van het Teatro Real uit Madrid brengen de muziek van Verdi en Wagner ten gehore. Daartegenover staan tien dansers van les ballets C de la B, die de individualiteit vertegenwoordigen. Catherine van Campen spreekt met Alain Platel over de voorstelling C(h)oeurs en de verantwoordelijkheid van het individu in de groep.

Tim Enthoven

vanaf 01:35:46

Tim Enthoven tekent. Al sinds zijn vroegste jeugd tekent hij. Zijn herinneringen zijn in inkt gegoten. Sinds 2010 verovert hij met zijn tekenstijl de wereld simpelweg door deze vast te leggen. Soms zijn het doodgewone dagelijkse dingen die hij met puntige precisie op papier zet zoals in zijn vorig jaar verschenen beeldroman Binnenskamers. Emmie Kollau heeft een ontmoeting met tekenaar Tim Enthoven naar aanleiding van zijn eerste solotentoonstelling The Tiny Tim, in galerie MU te Eindhoven, waar zijn werk uit de periode 1994 – 2003 wordt getoond.

advertentie