Maand van de geschiedenis

ovt 9 oktober 2011

Maand van de geschiedenis

ovt 9 oktober 2011

Aandacht voor de maand van de Geschiedenis met als thema Ik en wij.
Met classicus Fik Meyer die speciaal voor deze maand het essay ‘Lessen uit Rome. De vreemdeling in het Romeinse Rijk en de Europese Unie’ schreef.

‘Lessen uit Rome. De vreemdeling in het Romeinse Rijk en de Europese Unie’- Fik Meijer, uitg. Athenaeum, isbn 978 90 857 1054 7

Dit fragment is onderdeel van

OVT

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v.: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. -10.04-11.00: Aandacht voor de maand van de Geschiedenis met als thema Ik en wij. De column van de schrijfster en actrice Annemarie Oster. 11.04-12.00: 11.25 Het Spoor terug: De Kinderactivisten. De Belangenvereniging Minderjarigen (BM) zette zich in de jaren '70 en '80 in voor tehuisbewoners en jongeren die opgesloten zaten in Rijksinrichtingen. Deel 1 van een tweeluik over de geschiedenis van een inmiddels verdwenen vakbond voor tehuisbewoners. BM'ers en tehuismedewerkers kijken terug op de motieven en strijdmiddelen én op het jarenlange gevecht met de omstreden Zettense psychiater Finkensieper. Samenstelling: Joost Wilgenhof.