Get Bruce! - Andrew J. Kuehn

The Walt Disney Company 1999

Get Bruce! - Andrew J. Kuehn

The Walt Disney Company 1999

Get Bruce! is een documentaire over de komische schrijver Bruce Vilanch, die teksten schrijft voor o.a. Whoopi Goldberg, Bette Midler, Billy Crystal, en voor grote events als de Oscaruitreikingen.

In het fragment zie je hem aan het werk met Whoopi Goldberg, die vertelt dat zij dankzij de teksten van Bruce veel grappiger en intelligenter overkomt dan dat ze werkelijk is. Goldberg vertelt ook over hoe Vilanch in de coulissen staat tijdens de Oscars en terplekke nog grappen bedenkt die hij aan Whoopi doorseint.

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.