60 minutes

CBS 1991

60 minutes

CBS 1991

In 1991 is Streisand te gast in 60 Minutes, om over haar nieuwe film Prince of Tides (waarin ze een psychotherapeut speelt) te praten. Streisand en presentator Mike Wallace kennen elkaar van vroeger: Barbra Streisand verscheen begin jaren 60 regelmatig als gast in de show PM East van de vaak nogal provocerende Wallace.

Deze keer is het Streisand die hij provoceert: hij begint al ontregelend wanneer hij over de tijd dat ze samenwerkten opmerkt: “ik mocht je toen eigenlijk niet zo, je was teveel met jezelf bezig”. Weet ze zich daarop nog goed te verdedigen, als Wallace even later ook nog met haar moeder gesproken blijkt te hebben en in haar jeugd met een vervelende stiefvader prikt, wordt Streisand van haar stuk gebracht. De vrouw die erom bekend staat dat ze altijd alles onder controle houdt moet huilen voor het oog van de camera en 40 miljoen kijkers.

In mei 2006 (vijftien jaar na het bewuste interview) bood Wallace in een andere uitzending van 60 minutes zijn excuses aan voor zijn harde aanpak van Streisand: "Barbra, I do apologize. I have nothing in the world but respect and admiration for you."

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.