Bezoek Bill Clinton

NOS 1997

Bezoek Bill Clinton

NOS 1997

Wim en Rita Kok zwaaien de Clintons uit op Schiphol.

President Clinton bezocht Nederland in 1997 voor de herdenking van 50 jaar Marshallhulp. Rita Kok is nog even in gesprek als de Clintons vertrekken en de premier geeft haar een tik op haar rug.

Marc-Marie Huijbregts herinnerde zich dat ze daarop meteen begon te zwaaien, maar dat moment kregen we niet te zien: het beeld is gemonteerd naar Bill en Hillary Clinton die bovenaan de vliegtuigtrap terugzwaaien.

Het geeft goed aan hoe gedetailleerd Marc-Marie Huijbregts kijkt en beelden onhoudt.

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.