Bicentenaire de la Révolution française

William Reinert Associates Inc. 1989

Bicentenaire de la Révolution française

William Reinert Associates Inc. 1989

In 1989 zong de Amerikaanse sopraan Jessye Norman de Marseillaise, in de versie van Hector Berlioz, tijdens het 200-jarig jubileum van de Franse revolutie op de Place de la Concorde in Parijs.

Ze wordt begeleid door het Orchestre de Paris onder leiding van Daniel Barenboim. Een grootse show van Jean Paul Goude (de man achter o.a. de video’s van Grace Jones), met behalve dit afsluitende optreden ook een enorm defilé op de Champs-Élysées met veel vuurwerk. Norman heeft een jurk aan in de Franse driekleur van de in Tunesië geboren ontwerper Azzedine Alaïa. De voorbereidingen voor dit spektakel waren al jaren van tevoren door minister van Cultuur Jack Lang en president Mitterrand begonnen.

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.