Buren - Frans Bromet

Bromet & dochters VPRO 1994

Buren - Frans Bromet

Bromet & dochters VPRO 1994

Buren was een programma van Frans Bromet over problemen tussen buren, gefilmd op locatie.

Deze aflevering gaat over een man in Tilburg die gek wordt van de hond van de buren. Hij is op van de zenuwen en kan eigenlijk niet meer werken omdat hij voortdurend zit te denken wat die hond nu aan het doen zou zijn.

De man woont zo goed als samen met zijn zus; ze zijn allebei single, en ze helpen elkaar. De zus heeft een contactadvertentie gezet voor haar broer, die door een hersenvliesontsteking niet kan lezen of schrijven.

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.

advertentie