Chère Inconnue - Moshé Mizrahi

Labrador 1980

Chère Inconnue - Moshé Mizrahi

Labrador 1980

Actrice Simone Signoret (1921) in een van haar laatste films. Met regisseur Moshe Mizrahi maakte Signoret in 1977 ook La vie devant soi. Verder met Jean Rochefort en Delphine Seyrig.

De film gaat over Louise, een zus die al jaren voor haar broer Gilles (Jean Rochefort) zorgt, die verlamd is aan zijn benen. Hierdoor is zij nooit getrouwd maar altijd een ‘oud meisje’ gebleven. Ze zet een anonieme contactadvertentie in de lokale krant. Haar broer reageert. Louise begint vervolgens onder een valse naam een liefdescorrespondentie met hem, wat natuurlijk de nodige problemen oplevert als Gilles de vrouw van zijn dromen in het echt wil ontmoeten.

Een film over de relatie tussen broer en zus, en over de foute dingen die je kan doen uit liefde. Magistraal geacteerd door Simone Signoret, een actrice die volgens Huijbregts veel te snel vergeten is. Signoret overleed in 1985 op 64-jarige leeftijd aan kanker.

We zien de scène waarin Louise (Signoret) de eerste brief van haar broer leest.

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.