Een van de acht - deel II

VARA 1972

Een van de acht - deel II

VARA 1972

Een fragment uit de vijfentwintigste aflevering van Een van de acht, de familiespelshow van Mies Bouwman waar zo ongeveer heel Nederland op zaterdagavond naar keek.

Iemand uit het land mag deze keer bepalen welke vaders en dochters tegen elkaar gaan spelen. Er wordt een telefoon en een telefoonboek de studio in gereden en het publiek mag roepen op welke naam Mies Bouwman moet zoeken: ze gaan bellen naar 'Jansen' in Utrecht. Interactieve televisie avant la lettre.

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.

advertentie