From wimps to warriors

BBC 1991

From wimps to warriors

BBC 1991

From Wimps to Warriors was een 6-delige BBC serie over de mythen rond mannelijkheid.

In het fragment zien we echtpaar John en Sable terwijl ze een rollenspel spelen. John heeft een hondpak aan en zit aan de riem. Zij laat hem uit in het park, terwijl hij in het pak zo zit vastgeketend (enkels aan zijn scrotum) dat hij wel op “all fours” moet lopen.

De muziek in het getoonde fragment is de Missa Criolla van Ariel Ramirez en Herrr, unser Herrscher uit de Johannes Passion van J.S. Bach.

Dit fragment is onderdeel van

Zomergasten

Marc-Marie Huijbregts (Tilburg, 1964) is cabaretier, acteur, zanger en presentator. Hij maakte zijn theaterdebuut in Stephen Sondheims musical Company in het Nieuwe de La Mar theater. Na verschillende rollen als acteur en zanger in producties voor televisie en in het theater beleefde Huijbregts zijn doorbraak in 1999 op het Cameretten Festival, waar hij zowel de jury- als de publieks- en de persoonlijkheidprijs in de wacht sleepte. Sindsdien maakte Huijbregts vier soloprogramma's. In 2000 kreeg hij de Pall Mall Exportprijs en zijn tweede show werd bekroond met de VSCD Cabaretprijs 2003. Huijbregts werd bij een groot publiek bekend met verschillende tv-programma's, waaronder Dit was het nieuws (TROS), Dolce Vita (KRO), Barend en Van Dorp (RTL), Wie is de mol (2005, AVRO) en Marc-Marie in 't Wild (2009, NCRV). Sinds 2006 speelt Huijbregts in de KRO-serie 't Schaep met de 5 Pooten de rol van Lukas Blijdschap; ook is hij vaste tafelheer op vrijdagavond in De Wereld Draait Door (VARA). Komend voorjaar speelt Huijbregts in Duizend en één Nacht van Het Zuidelijk Toneel.