Frank Lammers

Frank Lammers

Floortje Smit bezoekt acteur Frank Lammers in Groningen, waar hij momenteel repeteert voor de voorstelling 'Prometheus' en waar hij zijn vrouw ontmoette, voor een gesprek over helden en boeven, Brabant en Groningen, theater en film.

Frank Lammers studeerde in 1995 af aan de toneelschool van Amsterdam. Hij brak door met zijn rol in 'Wilde Mossels' (2000) en maakte vervolgens- onder andere - veel indruk in films als 'Het Zuiden' (2004), 'De Dominee' (2004) en won een Gouden Kalf voor zijn rol in 'Nachtrit' (2006). Hij kreeg een Gouden Beeld voor zijn rol in de televisieserie 'De Enclave' (2002).

Tevens is hij vaste gastacteur bij het Noord Nederlands Toneel: voor zijn rol in 'Onder Mannen' won hij de Arlecchino 2002, prijs voor beste mannelijke bijrol. Dit najaar is hij te zien tijdens het Nederlands Film Festival in 'De President' en de openingsfilm 'De Bende van Oss'. Tegelijkertijd staat hij op het toneel als 'Prometheus' in het gelijknamige stuk van theatermaker Ko van den Bosch voor het NNT.

advertentie