Ongehoord: Malawi

ovt 17 juli 2011

Ongehoord: Malawi

ovt 17 juli 2011

Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen.
Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen.
Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen.
Afl. 3: Malawi
Een volle week doet de MS Ilala over de tocht rond het Lake Malawi, in Oost -Afrika. John Jansen van Galen betrok de 'owners cabin', voer mee en keek uit op de oevers vol herinneringen aan oorlogen, scheepsrampen, slavenhandel en de kruistocht die Livingstone hier voerde voor 'handel, christendom en beschaving'.


Dit fragment is onderdeel van

OVT

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. 10.00-11.00: Brother, Where Art Thou? Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 3: Vladimir Iljitsj Lenin en zijn broer Aleksandr Oeljanov. Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek. 11.00-12.00: 11.05 De Gouden jaren, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 3: Sirenes op de radio. 11.15 Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl. 3: Malawi. John Jansen van Galen vaart langs de oevers rond het Lake Malawi, in Oost-Afrika.