OVT

o.a. Vladimir Iljitsi Lenin en zijn broer Aleksandr Oeljanov

OVT

o.a. Vladimir Iljitsi Lenin en zijn broer Aleksandr Oeljanov

Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met discussies, reportages en ooggetuigenverslagen. M.m.v: Michal Citroen, Mathijs Deen, Paul van der Gaag, Astrid Nauta, Hans Olink, Jos Palm en Laura Stek. 10.00-11.00: Brother, Where Art Thou? Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 3: Vladimir Iljitsj Lenin en zijn broer Aleksandr Oeljanov. Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek. 11.00-12.00: 11.05 De Gouden jaren, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 3: Sirenes op de radio. 11.15 Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl. 3: Malawi. John Jansen van Galen vaart langs de oevers rond het Lake Malawi, in Oost-Afrika.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

OVT1

vanaf 00:00:00

Joop Zoetemelk en de Tour de France

vanaf 00:05:08

Sportschrijver Arthur van den Boogaard over Joop Zoetemelk, doping en de Tour de France.

Brother, Where Art Thou: Vladimir Iljitsj Lenin en zijn broer Aleksandr Oeljanov

vanaf 00:14:58

‘Brother, Where Art Thou’ Een 9-delige serie over historische broederparen: van aartsvijanden en levenslange rivalen tot mannen die in voor en tegenspoed solidair met elkaar bleven. Afl. 3: Vladimir Iljitsj Lenin en zijn broer Aleksandr Oeljanov Gasten: Wim Berkelaar en Erik van Ree Samenstelling: Mathijs Deen en Laura Stek

OVT2

vanaf 00:55:00

Gouden Jaren: Sirenes op de radio

vanaf 01:04:31

‘De Gouden jaren’, de keuze uit het VPRO-radioarchief van archivaris Nienke Feis. Vandaag in deel 3: : Sirenes op de radio Op vrijdag 1 november 1985 zou het kabinet-Lubbers de knoop doorhakken over de plaatsing van kruisraketten in Nederland. Uit protest tegen dit besluit liet Het Gebouw van 's morgens zeven uur tot 's middags half vier een sirene loeien.

Ongehoord: Malawi

vanaf 01:15:28

Ongehoord, een VPRO-radioprogramma uit het verleden. Een zomerserie in 9 delen. Tussen 1995 en 2001 reisden radiomakers als verhalenvertellers voor Ongehoord de gehele wereld rond naar bijzondere locaties voor uitzonderlijke geschiedenissen. Niet om te interviewen maar om in eigen woorden en geluiden verhaal te doen. Afl. 3: Malawi Een volle week doet de MS Ilala over de tocht rond het Lake Malawi, in Oost -Afrika. John Jansen van Galen betrok de 'owners cabin', voer mee en keek uit op de oevers vol herinneringen aan oorlogen, scheepsrampen, slavenhandel en de kruistocht die Livingstone hier voerde voor 'handel, christendom en beschaving'.