Noorderlicht Radio

Noorderlicht Radio

Nederlands Centrum voor Biodiversiteit

Verschillende universiteiten in Nederland beheren in totaal 37 miljoen planten, gesteenten en opgezette dieren. Ondanks de crisis heeft de regering 30 miljoen euro uit de aardgasopbrengsten apart gelegd om die onder één dak te brengen, het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit. Erik Smets, directeur van het Nationaal Herbarium in Leiden - dat ook opgaat in het nieuwe centrum - legt uit.

Zien & bewegenVolgens bewegingswetenschapper Hemke van Doorn kunnen mensen ballen vangen (of ontwijken) door de goede samenwerking tussen twee gescheiden visuele systemen. Van Doorn onderzocht hoe die samenwerking in zijn werk gaat. Komende week promoveert hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

(presentatie: Remy van den Brand)       N.B. Podcast Tot voor kort was Noorderlicht Radio eens per week - op dinsdag - op Radio 1 te horen. Nu is dat elke dag, rond het nieuws van half vier. Omdat de begin- en eindtijd variëren, is het lastig er een podcast van te maken. Vandaar dat die niet meer op onze site staat. Wel kunt u via onze site de stream van de uitzending beluisteren. Wellicht komt er binnenkort een wekelijkse podcast, een compilatie van de uitzendingen van de afgelopen week. Als u toch wilt podcasten, kunt u het best de podcast van Villa VPRO downloaden.

       

advertentie