Noorderlicht Radio

Noorderlicht Radio

Olie persen uit stenen

De TU Twente gaat BP helpen om efficienter olie te winnen - en wel uit rotsen waar de olie erg lastig uit te krijgen is. Frieder Mugele, hoogleraar fysica van complexe vloeistoffen legt bij Noorderlicht uit hoe dat in zijn werk gaat. 

Boliviaanse talenencyclopedie

Pieter Muysken, taalwetenschapper aan de Nijmeegse Radboud Universiteit, overhandigde onlangs het eerste deel van de uiteindelijk vier delen tellende Boliviaanse talenencyclopedie aan de minister van onderwijs van Bolivia. In het land worden pakweg veertig verschillende talen gesproken, waarvan een aanzienlijk deel dreigt uit te sterven. Nu zijn die voor het nageslacht vastgelegd en Pieter Muysken verrichtte een belangrijk deel van het veldwerk. Inmiddels is hij terug in Nederland en in Noorderlicht vertelt hij over zijn ervaringen. 

N.B. podcast

Tot voor kort was Noorderlicht Radio eens per week - op dinsdag - op Radio 1 te horen. Nu is dat elke dag, rond het nieuws van half vier. Omdat de begin- en eindtijd variëren, is het lastig er een podcast van te maken. Vandaar dat die niet meer op onze site staat. Wel kunt u via onze site de stream van de uitzending beluisteren. Wellicht komt er binnenkort een wekelijkse podcast, een compilatie van de uitzendingen van de afgelopen week. Als u toch wilt podcasten, kunt u het best de podcast van Villa VPRO downloaden.