Mijn Iraakse familie

Mijn Iraakse familie

Judit Neurink is al ruim 25 jaar journalist, hoofdzakelijk voor dagblad Trouw. Ze schrijft vooral over het Midden-Oosten, dat ze veelvuldig bezocht. Sinds april 2008 woont ze in de Noord-Iraakse stad Suleymania, waar ze het Independent Media Centre Kurdistan (IMCK) opzette. Ze organiseert er trainingen voor journalisten met als doel de kwaliteit van de media in Irak te verbeteren en de prille Koerdische democratie te ondersteunen met onafhankelijke pers.

In haar boek ‘Mijn Iraakse familie’ beschrijft ze haar worsteling met de leefgewoonten en werkomstandigheden in Irak waarmee ze bij het opzetten van het een mediacentrum wordt geconfronteerd. Aanvankelijk denkt ze een jaar nodig te hebben voor dit project. Maar ze raakt betrokken bij de dagelijkse beslommeringen van haar medewerkers. Langzaamaan wordt ze opgenomen in een grote familie waarvan ze zich niet meer kan en wil losmaken.

Jeroen van Kan in gesprek met schrijfster en journaliste Judit Neurink naar aanleiding van haar boek ‘Mijn Iraakse familie’.

advertentie