Holland Doc Radio

Een ding is zeker - De hel van Dakar 9

Holland Doc Radio

Een ding is zeker - De hel van Dakar 9

Er is straks geen plek meer in het bejaardenhuis voor programmamaker Johan Dibbets, 49. In 2040, wanneer de vergrijzing op zijn top is, zitten de bejaardenhuizen en zorgcentra vol met de meest hulpbehoevenden en kom je als ‘gewone oudere’ niet meer in aanmerking voor opvang zoals we die nu kennen. Mantelzorgers, kinderen of familie zijn dan de aangewezen personen die er voor moeten zorgen dat het extra handje wordt geboden.

Maar wat nu als je, zoals Johan, geen kinderen hebt? Of als ze niet voor je willen zorgen? “Als er iets is dat ik zeker weet in mijn leven dan is het wel dat mijn kinderen mij straks niet op komen zoeken in het bejaardenhuis. Ik heb ze niet en dan houdt het al snel op”. Gaat Paro, de robotzeehond, Johan Dibbets redden? Of wordt het toch de Pil van Drion?

Rob Muntz, Arthur van Amerongen en Willem Davids doen het grootste
rondreizende circus van de wereld aan: De Dakar Rally in Argentinie en
Chili. Twaalf weken lang over dit nietsontziende mediacircus in evenveel
wonderbaarlijke programma's. Aflevering 9.

Nu de grens met Chili gepasseerd is wacht een duizelingwekkende tocht
naar het volgende Dakar-bivak bij het stadje Arica in het uitsterste
noorden van Chili. De 800km lange smalle bergweg daar naar toe, blijkt één van de gevaarlijkste van de wereld te zijn.De aflevering van deze week heeft dan ook als titel meegekregen 'De Dodenrit'. Een titel die helaas meer bewaarheid werd dan gedacht ...

advertentie