De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Thijs Tinbergen, filmer in Bussum.

‘Het détail’. Marten Minkema bezoekt Dennis Le Poole in zijn atelier in Haarlem. Hij is meubelrestaurator en beweert dat notenhout het mooiste hout ter wereld is.

Onder woorden, een programma waarin Annette den Heijer tekst aan muziek verbindt. Geert Mak I: Geert Mak leest voor uit 'Het ontsnapte land'. Herinneringen aan zijn vader tijdens een boottocht van Schiedam naar Zaandam en terug. De reis wordt begeleid door o.a. de 'Symphonieën der Nederlanden' van Louis Andriessen, 'Allegro voor vier strijkkwartetten' van Johannes Bernardus van Bree, 'Six épigraphes antiques' van Rudolf Escher, Waarschuwing voor de scheepvaart en liedjes van de cd Olie & rook van Jeroen Zijlstra.

TWEEDE UUR

Arnon Grunberg vanuit Zwitserland.

Wim Brands in gesprek met de Amerikaanse schrijver Mark Z. Danielewski. Hij debuteerde met de roman Het Kaartenhuis in 2001, waarin hij met behulp van eindeloze reeksen voetnoten, foto's, collages, verschilllende lettertypen probeert op een ex-perimentele manier een verhaal te vertellen. Dit najaar verschijnt bij de Bezige Bij een novelle waarin Danielewski een Halloweenverhaal laat vertellen door vijf stemmen, kriskras door elkaar.

Armeno Alberts bericht over William's Mix van en door John Cage. CD: Musique Concrete. Ernst Klett Verlag Stuttgart.

DERDE UUR

'Radio Bergeijk’. Rechtstreeks vanuit GrandCafe Beeks.
Presentatie: Toon Spoorenberg en Peer van Eersel. Techniek: Ted van Lieshout.

‘Muzikale verhalen’ over de op 4 augustus jl overleden kameleontische bluesman
Little Milton.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. Wim Brands leest de eerste pagina van de dichtbundel 'k Ben Brahman. Maar we zitten zonder meid van J.A. der Mouw. Uitgeverij Bert Bakker.

advertentie