De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

- Gesproken uitzicht van Ingrid Grootes, kunsthistorica in Voorschoten

- Arnon Grunberg vanuit New York.

- Wim Brands behandelt recent verschenen literatuur. Vandaag een gesprek met Hedda Martens over haar verhalenbundel 'Iemandsland', uitgegeven door Querido.
Elk verhaal begint met een iemand die steeds weer van alles te stellen heeft met zijn herinneringen, ergernissen en verlangens.

HET TWEEDE UUR

- Het Détail
Marten Minkema praat met vakmensen over de verfijning in hun werk. Pottenbakker Geert Jacobs bouwt aan een keramisch orgel; het enige ter wereld. Het is een hele toer om de orgelpijpen bij elkaar te bakken. Een bezoek aan Jacobs in zijn pottenbakkerij De Jacobsladder in Milsbeek, waar hij vertelt over de bijzondere klank van keramiek.

- Roel Bentz van der Berg in gesprek met Karim Benammar over zijn boek 'Overvloed', waarin hij de paradoxen en doodlopende straten aan de kaak stelt die voortkomen uit ons denken in termen van 'schaarste'. Schaarste bepaalt in de klassieke economische theorie wat geproduceerd word en tegen welke prijs het verkocht kan worden.

- Muzikale Verhalen van Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer. Vandaag over de bijna twee keer vergeten soulzangeres Ruby Johnson.

advertentie