De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van William de Jager, journalist in Utrecht.

Er moet wat gebeuren. Anton de Goede heeft een gesprek met Joost Nijsen van uitgeverij Podium naar aanleiding van de recente ontwikkelingen bij uitgeverij L.J. Veen waar vorige week opeens een belangrijk deel van personeel en auteurs hun vertrek aankondigden.

Mijn muziek. Wouter Pleijsier praat met Hans Ree over Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky.

Gesprek met een luisteraar.
Vanavond is dat A.M.Meurs. Hij schreef de roman ''Aan de lange weg'' (over de jaren '50 in Veldhoven bij Eindhoven). Daaruit leest hij en passage. Hij maakt sinds 1997 het eenmanstijdschrift Het Werk.

HET TWEEDE UUR

Opspraak. Anton de Goede in culturele zaken. Een bezoek aan het Stedelijk Museum in Amsterdam met kunsthistoricus Carel Blotkamp, samensteller van de tentoonstelling Leporello 1874-2004, een reis door de collectie.

De wijde blik. Radiokunst door Mat Wijn

Armeno's Muziek.
Armeno Alberts bericht op geheel eigen wijze over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama en nog vele andere muzikale curiosa.
Deze aflevering: Joe Jones.

HET DERDE UUR

De documentaire. De Goede Mof
Met het overlijden van Lou de Jong lijkt er een einde te zijn gekomen aan het goed-fout-denken over de Tweede Wereldoorlog. Goed waren de mensen die zich tegen de bezetter keerden, fout waren de nazi’s en hun handlangers. Ondanks de talloze nuanceringen die het werk van De Jong heeft opgeleverd, is er één groep die nog nauwelijks aandacht heeft gekregen in de geschiedschrijving: Duitsers die als bezetter de bevolking hielpen. Hun daden leven slechts voort in de herinnering van de enkelen die het nog kunnen navertellen.
Samenstelling: Marnix Koolhaas

Het geluid van Nederland. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

De eerste bladzij. Eerste pagina van een nieuw boek.
'Levend Bewijs. Spel van Jezus' passie' door Wiel Kusters.

advertentie