De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

'Gesproken uitzicht' van Patty Scholten, dichter in Doorwerth

'Het détail': Vakmensen vertellen over de finesses van hun vak.
Vandaag: mee vliegeren met Henk Grobben, die 6 was toen hij zijn eerste vlieger bouwde en sindsdien al decennia sleutelt aan de perfecte vlieger.

'Onder woorden': Racconto dall' inferno - Annette den Heijer spreekt met Louis Andriessen over zijn fascinatie voor Dante's Divina Commedia en over het zetten van tekst op muziek Dit n.a.v. Andriessen's compositie 'Racconto dall' Inferno', gebaseerd op Canto XXI uit Inferno, voor de opening van het Holland Festival 2005.

HET TWEEDE UUR

Arnon Grunberg vanuit New York of waar ook ter wereld

Wim Brands in gesprek met K. Schippers over zijn nieuwe roman 'Waar was je nou?', over een man die af en toe letterlijk in het verleden verdwijnt. Uitgegeven door Querido.

Armeno Alberts bericht over Kontakte, een compositie van Karlheinz Stockhausen. Uitvoerenden: James Tenney & William Winant. Uitgebracht op de cd The Early Gurus of Electronic Music.

HET DERDE UUR

'Lied voor de woeste grond': een geluidsportret dat Nienke Rooijakkers in samenwerking met geluidskunstenaar Huig van der Plas maakte over haar grootvader, de in het Limburgse Peeldorp Meyel geboren en getogen Piet Rooijakkers.

'Muzikale verhalen' door Roel Bentz en Martijn Stoffer.

'De eerste pagina' van Moderne devoties - Vrouwen over geloven.
Uitgeverij De Prom

advertentie