De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Een gesproken uitzicht. Vanavond het Gesproken Uitzicht van Ton Schulten, schilder in Ootmarsum.

“Er moet wat gebeuren” door Anton de Goede
Met Ann Demeester, directeur van het kunstenaarsinitiatief W139, onder meer over beeldende kunst in Oslo.

Over Film
Lotje Ijzermans in gesprek met Hany Abu Assad over zijn met prijzen overladen film “Paradise Now”, die nu ook als Palestijnse inzending naar de Oscars gaat.


TWEEDE UUR

Opspraak.
Anton de Goede spreekt met Hein Aalders die binnenkort zal promoveren op een onderzoek naar de dichter J. Slauerhoff (1898-1936). Aalders laat Slauerhoffs verwantschap zien met andere europese schrijvers en haalde onbekend materiaal van Slauerhoff boven tafel.

Het proefschrift zal heten ' Van ellende edel', ondertitel " De criticus Slauerhoff over het dichterschap" ; een handelseditie wordt uitgegeven door Rozenberg Publishers, Amsterdam


De wijde blik. Radiokunst door Mat Wijn.

Armeno’s muziek.
Vandaag Tim Brady, Canadees gitarist en componist; hij speelt Mañana.


DERDE UUR

De Documentaire
Doodstil van Peter Meijwes.
De naam van het dorpje Doodstil spreekt tot de verbeelding: nog dit jaar won het een prijs als mooitste plaatsnaam van Nederland. Maar eigenlijk is Doodstil niet veel meer dan een verzameling huizen en boerderijen. Toch is er van alles gebeurd: Moord en doodslag , vervolgde priesters vonden er de dood en werden in het geheim onder de keuek van een boerderij begraven. Niet iedereen weet vandaag de dag nog die verhlaen te vertellen maar programmamaker Peter Meijwes ging naar Doodstil en brengt de herinnering weer tot leven.


Het geluid van Nederland. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

Tegen de klok van elf: De dichter Charles Ducal met het gedicht ‘Avondgebed’. ( Nacht der poëzie , Vredenburg 1989)

advertentie