De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Jaap van Luin, gepensioneerd psychiater in Haarlem

Het détail.
Vakmensen vertellen over de finesses in hun werk. Ditmaal de Amsterdamse beeldhouwster Adri Groot ,die aan een buste werkt en daarbij precies vertelt hoe ze vorm en expressie in de klei vastlegt.

Onder woorden.
Annette den Heijer in gesprek van theatermaker / zanger Marc Pantus n.a.v. Cut & paste opera: Don Quijote, première is op 27 april in Kampen. Een mix van muziek, zang, poppentheater , film en literatuur.

HET TWEEDE UUR

Arnon Grunberg vanuit New York.

Wim Brands in gesprek met dichter en scheepsarcheoloog Louis Lehmann over zijn net verschenen boek ' De tewaterlating van een theorie', verschenen bij de kleine uitgeverij Brumes Blondes. Een boek met verhalen en reisbeschouwingen

Armeno Alberts bericht over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama, de ars acustica en andere klinkende curiosa.

HET DERDE UUR

Een interview van Roel Bentz van der Berg met de hispanist en letterkundige Robert Lemm over Jorge Luis Borges, de literator als filosoof.

Muzikale verhalen. Door Roel Bentz en Martijn Stoffer.
Vanavond is dat 'Zesmaal Little Bitty Pretty One en de kunst van het neuriën ofwel: de lente, graag, en wel nu!'

De eerste bladzij van een nieuw boek, voorgelezen door Wim Brands
De volksmacht een autobiografische roman van Luc De Vos (Uitgeverij Atlas) .

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Je lijkt zoveel kleiner in 't echt. Ik zou je wel willen aaien.

vanaf 01:09:02

Wim Noordhoek belt met Arnon Grunberg. Ditmaal verblijft hij in Amsterdam voor een serie colleges aan de TU in Delft.

De tewaterlating van een theorie

vanaf 01:19:11

Wim Brands in gesprek met Louis Lehmann over 'De tewaterlating van een theorie'. Het boekje bevat een bundeling van herinneringen, reisverhalen en beschouwingen die Lehmann in der loop der jaren publiceerde in verschillende literaire tijdschriften.

De avonden (wo) 20 apr 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

De tijdbom onder alles wat wij als grote literatuur beschouwen

vanaf 02:05:35

Roel Bentz van der Berg in gesprek met de hispanist en letterkundige Robert Lemm over schrijver en filosoof Jorge Luis Borges.

Roel Bentz van den Berg en hispanist Robert Lemm over Jorge Luis Borges (33')

vanaf 02:05:35

Een interview van Roel Bentz van den Berg met de hispanist en letterkundige Robert Lemm over Jorge Luis Borges en Lemms boek De literator als filosoof. O.a. over ambivalente Borges-bewonderaars, Umberto Eco die Borges goed begrepen heeft, filosofen (Borges rekent schrijvers als Wilde en Kafka tot de filosofen maar filosofieprofessoren als Heidegger en Husserl bijvoorbeeld niet), Borges' voorkeur voor reactionaire auteurs, zijn onderscheiding door Pinochet in 1966, het geloof, de metafysica, het voortdurend niet kunnen kiezen maar blijven doorzoeken.

De volksmacht, een autobiografische roman (Luc de Vos)

vanaf 02:56:41

Ik ga nu al twintig jaar niet meer naar school. Ik ga ook al meer dan tien jaar niet meer werken. Ik ben zoals de vogels.

advertentie