De avonden

De avonden

EERSTE UUR

'Gesproken Uitzicht'
Het uitzicht van Erik Sok, grafisch vormgever in Amsterdam.

Een kort verhaal van Arnon Grunberg. Vanuit New York.

‘Dit is mijn dag’
Wim Brands in gesprek met de dichter Menno Wigman over zijn nieuwe bundel ‘Dit is mijn dag’. En over de door hem samengestelde poëziebloemlezing ‘Dagkalender van de poëzie 2005’
.
'Steen voor steen'
De architectuurrubriek van Marten Minkema. Sealand is een kwakkelend prinsdom voor de kust van Engeland, bij Harwich. Het is een luchtafweerplatform dat veertig jaar geleden werd bezet door een veteraan uit WO II, die sindsdien onafhankelijkheid claimt. Maar economisch wil het maar niet van de grond komen. Nu wil een Nederlandse groep ontwerpers en architecten te hulp schieten met nieuwe ideeën te ontwikkelen voor een gouden toekomst. Gaat dat lukken?

TWEEDE UUR

'Cesare Battisti'
Een reportage van Harrie Willems over de réfugé Cesare Battisti, al 15 jaar een gevierd schrijver van misdaadromans in Frankrijk; in Italië bij verstek tot levenslang veroordeeld wegens deelname aan het gewapende verzet van de jaren zeventig, en nu levend met de dreiging om alsnog door de Franse justitie uitgeleverd te worden ondanks de beschermende ‘doctrine Mitterand’ uit 1985.

‘Muzikale Verhalen’
Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer met het eerste deel van de stotter top zoveel.

advertentie