De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Albert Rademaker, grafisch vormgever in Annen.

Over Muziek: Al sinds het eind van de jaren '40 van de vorige eeuw wordt in Nederland de zogenaamde microtonale muziek gepromoot, tegenwoordig door de Stichting Huygens-Fokker. Die stichting heeft een nieuwe directeur gekregen, in de persoon van de jonge wiskundige en componist Samuel Vriezen. Twee gesprekken had Aad van Nieuwkerk met hem, over de ingewikkelde muziektheorieën van verschillende stemmingen, maar ook over zijn eigen composities en over de concerten die hij als student al organiseerde (deel 1).

Radio Bergeijk: Het radiostation van Bergeijk.

TWEEDE UUR

Archief Reve (13). Laatste aflevering: De 'making of' de integrale voorlezing van 'De Avonden door Gerard Reve' in november 1991 voor de VPRO-radio (10 uur aan een stuk). Reve praat met Wim Noordhoek en er zijn opnamen te horen van hilarische leespauzes.

DERDE UUR:

De architectuurrubriek van Marten Minkema. Er komen wellicht veertig follies te staan op en rond de Heijplaat in het oude Rotterdamse stadshavengebied. De Heijplaat is een schiereiland middenin de haven met een dorpje en daarnaast de enorme verlaten loodsen van de RDM-werf en andere verdwenen haven-industrie. Hier moet weer wat gebeuren, vindt een groep Rotterdamse kunstenaars en roept collega's en een architecten op om ontwerpen voor follies op te sturen voor hun zogenaamde FOLLYDOCK-project. Een follie is een nutteloos bouwsel zonder relevante bouwkenmerken. Een dwaas object in steen, van hout, glasscherven, schelpen of willekeurig ander materiaal. Marten Minkema spreekt onder andere met initiatoren Lowieke Duran en Carla Feijen.

'Muziek uit de Caraïben' door Bas Springer. Brazilië: samba en bossa nova.

De eerste pagina' van een nieuw boek. Wim Brands leest de eerste pagina van de dichtbundel Ode aan de typografie van Pablo Neruda; De Arbeiderspers.

advertentie